10 причини да изберем новото строителство - Майт ЕООД

10 причини да изберем новото строителство

Една от най-големите дилеми пред която ви предстои да се изправите при избора на имот е дали той да бъде ново или старо строителство. Еднозначен и точен отговор на този въпрос едва ли съществува, защото всичко е строго индивидуално според бюджета, с който разполагате, вашите предпочитания и нужди.

05 сеп. 2022

И старото и новото строителство имат своите положителни и отрицателни страни, но в процеса на тяхното излагане, предимствата на едното надделяват над другите. В тази статия ще ви дадем 10 ясни причини защо си заслужава да инвестирате в новото строителство, пред това на старо.

1. Стойността на новото строителство е устойчива

Новото строителство е по-скъпо от старото, това е безспорен факт. Но инвестицията определено си заслужава и дори би ви се изплатила през годините, тъй като тя е доста по-устойчива. Според много експерти на пазара за недвижими имоти, новото строителство, особено качественото такова има тенденцията да увеличава цената си в бъдеще. Поради тази причина инвестицията в такъв вид имот е изключително добра и би ви донесла отлична възвръщаемост.

Това е основната причина, поради която си заслужава да инвестирате в ново строителство. То ще ви донесе повече спокойствие и сигурност за в бъдеще, особено ако го закупувате с цел инвестиция за отдаване под наем или препродажба.

2. Отлична енергийна ефективност

Новите сгради са изградени от модерни и качествени материали, с отлична енергоефективност, която гарантира по-ниски сметки за електричество. Изолацията е по-добра, благодарение на качествената външна топлоизолация на фасадата и монтажът на дограми високо качество, следователно помещенията в сграда ново строителство ще се охлаждат или стоплят (през лятото) по-бавно, което определено ще ви спести от сметките за електричество.

3. Иновативни технологии и висококачествени материали

Новите сгради се строят по изцяло нов високотехнологичен стандарт, който включва използването на иновативни методи и качествени материали, в синхрон с последните тенденции в строителството.

Това ви дава по-голяма сигурност и гаранция, тъй като строителната фирма следи отблизо и контролира целия процес от началото до края на проекта, като по този начин гарантира неговото качествено изпълнение. Строителят или инвеститорът на всяка сграда носи отговорност за нейното качествено изпълнение.

4. По-ниски разходи за ремонт

Ако си купувате апартамент в стара сграда, то той със сигурност ще се нуждае от ремонт, в повечето случаи основен. Изборът на жилище ново строителство ще ви спести всичкия този разход за ремонт и освежаване, който никак не е малък. Апартаментите в новопостроените сгради са готови за нанасяне и най-много да се нуждаят само от пребоядисване според вкуса ви, което няма да ви коства толкова много средства.

5. Съвременна архитектура

Много от старите сгради не се вписват в модерния дизайн на съвременното строителство. За разлика от тях, архитектурата на новото строителство отговаря на абсолютно всички стандарти за дизайн, естетика и хармония. Точно това е едно от ключовите причини да заложите на ново строителство.

Инвеститорите днес балансират успешно между изпитаните във времето строителни практики и наложените от съвремието архитектурни тенденции. В следствие на това се получават зашеметяващи проекти, чийто умело майсторско впечатление се отразява не само от фасадата на сградата, но и от нейния интериор. Включват се много повече детайли, които разказват история и показват силен индивидуален характер и хармоничност.

5. Получавате гараж и паркомясто за автомобила си

В проектите на сградите ново строителство задължително са предвидени гаражи, в голяма част от случаите подземни и отделни открити (надземни) паркоместа. Това ви гарантира, че с покупката на апартамент ново строителство получавате и гараж за автомобила си. Основен недостатък на старите сгради е, че голяма част от тях не разполагат с предвидени гаражи и паркоместа, което ви принуждава да отделяте допълнително средства за закупуване на паркомясто или гараж, особено ако автомобилът ви е сравнително нов и може да стане обект на посегателство.

7. Отлична оптимизация на пространството

Площта на новопостроените сгради е така разпределена, че да отговаря на всички съвременни изисквания за оптимизация на пространството. Това е сериозен плюс впоследствие с обзавеждането, тъй като е по-лесно да се проектира и направи според индивидуалните ви предпочитания, без да е необходимо да се съобразявате с недостатъците на старото строителство, които в повечето случаи излишно стесняват помещенията. При новото строителство пространството е така разпределено, че да предостави повече място за неговите обитатели.

8. Имате възможността да избирате площ, изложение, разположение и етаж

При закупуването на апартамент „на зелено“ имате възможността да си изберете с какво разположение да бъде той, на къде да гледа, както и да го съобразите с индивидуалните си предпочитания за етаж. Това е огромно предимство за много млади семейства, на които им предстои покупка на собствен дом, тъй като те могат да си го изберат изцяло според нуждите си, без това да повлияе допълнително на предварително уговорената цена.

9. Новото строителство върви с най-новите смарт системи

Още едно безспорно предимство на новото строителство е съвременната инсталация. Голяма част от проектите на нови сгради в последно време са оборудвани с всички необходими кабелни инсталации, а някои от тях дори включват и смарт системи – за автономно управление на дома, дистанционно включване/изключване на уреди, осветление и вградени умни алармени системи. Всичко това е невъзможно да го получите от стара сграда.

10. Забавена амортизация и по-висока устойчивост

Завършваме днешната си тема с последната, но определено не по важност причина да изберете новото строителство пред старото. Това е забавената амортизация и високата устойчивост. Или казано по-просто – новите сгради стареят по-бавно и благодарение на качествените материали, с които са изградени могат да бъдат експлоатирани доста дълго време преди да се наложи необходимостта от какъвто и да било ремонт по тях. Това е важно за всеки бъдещ купувач, тъй като ви спестява допълнително оскъпяване във времето от разходи за ремонти. А вероятността да възникне непредвиден ремонт при сграда ново строителство е сведена до минимум.

Винаги когато се интересуваме за новото строителство срещу обезщетение при ново строителство.

Жилища Варна без посредник - Сграда Topra Hisar