Евтини имоти Варна: Най-подходящият момент за покупка е … - Майт ЕООД

Евтини имоти Варна: Най-подходящият момент за покупка е …

Покупката на имот е важно финансово решение, което изисква предварително премисляне на ситуацията. Точно това кара голяма част от купувачите в настоящия момент да се колебаят. Нестабилните нива на инфлацията и повишението на лихвите по ипотечните кредити очаквано оказаха своето въздействие върху пазара за недвижими имоти, което доведе до известно затишие в реализирането на сделки.

Днес голяма част от хората се питат дали сега е момента за инвестиране в недвижим имот или е по-добре да се изчака. Отговорът ще получите в следващите редове.

Инвестиция в имот – Най-доброто оръжие срещу инфлацията

През годините инвестицията в покупката на собствено жилище се е доказала като един от най-надеждните и сигурни методи за предпазване на личните спестявания. Срещу тях получавате дълготраен актив, който увеличава своята стойност през годините и носи гарантирана възвръщаемост на вложеното.

Днес ситуацията с покупката на имот стои по същия начин. Според финансови експерти, най-добрият метод да предпазите спестяванията си от „изяждане“ е като инвестирате в имот. Всеки, който разполага със заделени средства в банка рискува тяхната стойност да се обезцени с времето. Променливите нива на инфлацията са основният фактор, водещ до загубата на покупателна способност. Точно за това експертите съветват: „Насочете се към сигурна инвестиция, която ще увеличава своята стойност в бъдеще и която ще можете да си възвърнете при необходимост.“

Изгодни имоти Варна: Нашите предложения

Евтони имоти Варна - МАЙТ ЕООД

В момента затишието на имотния пазар предоставя множество скрити възможности за осъществяването на добри сделки. За разлика от миналата година, когато имаше много повече купувачи, през текущата наблюдаваме известен спад в търсенето, което принуди голяма част от продавачите да планират по-добри стратегии за продажба и да редуцират цените си за да привлекат отново интереса.

Дългоочакваното понижение на цените може и да не се случи през идните месеци, алармират брокери, но растежът на лихвените нива се очаква да продължи с покачването. Ето защо, ако се питате кога е най-подходящото време за покупката на имот, то е сега! Дори и стойността на имотите да намали, то няма да се толкова драстично, а разликата много бързо ще бъде покрита от поскъпналите лихвени проценти по кредитите.

За това, ако планирате покупка на жилище е добре да започнете с търсенето още сега.

Към какъв вид имот за инвестиции да се насоча?

Интересът и през 2023 година е насочен основно към два типа имоти: панелни и „на зелено“. Покупката на жилища ново строителство в тепърва развиващи се райони на Варна се нарежда сред най-изгодните начини за сигурна инвестиция. Тези имоти са и най-търсени от млади хора и такива, които търсят да закупят първото си собствено жилище. От друга страна удобната локация, увеличаващата се стойност на имота и неговите удобства и екстри го превръщат в идеалното решение за покупка с цел извличане на сигурна капиталова печалба в бъдеще.

Отново популярна е покупката на апартаменти с цел отдаване под наем, както и ваканционни имоти по морето. Инвестицията в тях също се нарежда сред една от най-сигурните, с отлична възвръщаемост. В момента изгодни предложения ще откриете тук.

Откриването на подходящ момент за покупка на жилище е от важно значение за сключване на добра и изгодна сделка. Независимо дали търсите собствено жилище или сигурно решение за инвестиции, нашият съвет е да премислите всички възможности и да се насочите към това, което отговаря на вашите индивидуални нужди, изисквания и критерии. Екипът на инвестиционна компания МАЙТ е на ваше разположение за да ви съдейства с откриването на най-подходящия имот, според предпочитанията ви.