Как да изберем перфектното жилище за нас - Майт ЕООД

Как да изберем перфектното жилище за нас

Изборът на собствен дом е едно от най-важните решения в живота на всеки. За това е важно той да бъде перфектен.

01 сеп. 2022

Не се хвърляйте веднага на първия имот, който разгледате и си изградете подробна база за сравнение – разгледайте много имоти, изтъкнете техните предимства и недостатъци едни спрямо други. Това ще ви помогне да се спрете на мястото, което ще отговоря най-много на вашите индивидуални нужди. Все пак това ще бъде вашият дом, мястото в което ще прекарвате голяма част от свободното си време с любимите си хора.

Днес сме ви приготвили няколко ключови момента, които трябва да имате предвид в избора си на перфектно жилище.

Определете своя бюджет

Преди да започнете със същинската част – огледите, консултирайте се с няколко брокерски агенции и инвеститори, които ще ви ориентират как вървят в момента цените на имотите. Не рядко новите купувачи се поддават на изкушението и надхвърлят предварително определения си бюджет, което не е добра идея, тъй като винаги могат да възникнат и непредвидени разходи. За това опознайте предварително пазара за имоти и си определете точен и ясен бюджет, който ще можете да изплатите след години, без да се налага да „ходите по ръба“.

Изберете имот, който отговаря на вашия начин на живот

Много важно условие при избора на дом е той да бъде подходящ за вас, според начина ви на живот. Например, ако сте активен човек, който обича да излиза често ориентирайте се към къща или апартамент на по-ниски етажи, с лесен достъп. Ако все още не разполагате с автомобил, потърсете жилище с лесна локация и в близост до спирки за градския транспорт. Определете какво е необходимо да предостави перфектния дом и се насочете към точно тези обяви.

Направете си списък с критерии

Да знаете кои са вашите основни критерии е от ключово значение за избора на перфектното жилище. Освен бюджета и индивидуалните нужди, домът трябва да отговаря и на други условия – да разполага с необходимия брой стаи, маза, таванско помещение, гараж или паркомясто за автомобила ви, асансьор, специализиран достъп за трудноподвижни хора, градинка, детска или спортна площадка и т.н. Всички тези фактори са от важно значение. Седнете и преценете кои от тях не подлежат на компромиси и с липсата на кои ще можете да се примирите.

Не бързайте да се отказвате от критериите си, а търсете имоти, които почти изцяло ги покриват.

Помислете и за обзавеждането

Обзавеждането е това, което превръща дадено жилище в дом. За това по време на огледите се опитайте да си представите как ще изглежда имота с вашите мебели, обзаведен според индивидуалните ви нужди по ваш вкус. Съсредоточете се върху стените и таваните, върху всички светли прозорци и помислете как бихте вместили своя интериорен дизайн. Когато установите, че мислено местите мебелите си в помещенията и идеите ви за това кое къде ще сложите стават все по-ясни, това е добър знак. Попаднали сте на перфектното жилище.

Включете и любимите си хора в избора

Изборът на дом не е индивидуален, освен ако не правите покупката сами за себе си. Ако имате семейство се консултирайте с партньора си, а ако имате деца вземете и тях на огледите. Следете техните реакции – какво е тяхното отношение при първата си среща с имота, какви критерии имат те за жилището, препокриват ли се с вашите, необходимо ли е да правите компромиси.

Не забравяйте и за неоспоримия факт, че понякога може да попаднете някъде без всичко, което сте се надявали да намерите, но някак си необяснимо го чувствате като свой дом. Въпреки, че най-важното е имотът да отговаря на изискванията ви, да бъдеш на мястото, на което знаеш, че искаш да живееш надхвърля всички предварително написани на хартия критерии.

Инвестиционна компания MAIT ще ви помогне в избора на перфектното жилище за Вас. Ние разполагаме с голямо разнообразие от модерни апартаменти ново строителство, разположени на удобни локации, създадени за да покрият всички индивидуални изисквания на съвременния човек.

 

Ако имате парцел, може да ви заинтересува статията ни за Строителство срещу обезщетение.