Как да различим качествено строителство от некачествено - Майт ЕООД

Как да различим качествено строителство от некачествено

Покупката на имот ново строителство определено е за предпочитане, тъй като ви предоставя множество плюсове – по-добро качество, модерна архитектура, сигурност, функционалност и устойчива инвестиция.

19 сеп. 2022

Все още е разпространено разбирането, че старото строителство е по-качествено от новото, но това не е така. Голяма част от новите сгради са изградени с висококачествени материали и иновативни технологии, които гарантират отлична енергоефективност, предоставяйки далеч по-добро качество на своите обитатели.

С бумът на строителството в последните години обаче от правилото има и изключения. Някои от новите сгради не предоставят така нужното качество и за това е важно добре да подберете строителната фирма или инвеститора, преди да преминете към покупката. От това зависи дали ще попаднете на качествено ново строителство или не чак толкова.

Винаги бъдете екстра бдителни щом става въпрос за покупка на имот „на зелено“. В тази статия ще ви помогнем с няколко съвета как да различите качественото строителство от некачественото, за да бъдете на 100% сигурни, че ще получите точно това, за което сте платили предварително.

Качеството на строителството зависи от фирмата, която го изгражда

Строителството на всяка сграда преминава през множество етапи и важни условия, още преди да се премине към основното изпълнение на проекта. Отговорни лица как ще протече всеки един от етапите на строителството са инвеститорската фирма или възложителя, както и проектанта и фирмата строител.

Важно е да отделите време в предварително подробно проучване на всички участници по проекта. Най-добрият съвет е да потърсите техни предишни вече завършени проекти. Ако инвеститорът разполага зад гърба си с множество функционални и отлично завършени сгради, чийто апартаменти и офиси в тях са вече успешно въведени в експлоатация и се използват активно, то това говори за фирма, която залага на качество в изпълнението на всеки един проект. Обратното, ако строителната фирма е с неясно минало, не можете да видите техни изпълнени проекти или пък се слави с лоша репутация, то по-добре се насочете към друг изпълнител.

Важно е да имате пълно доверие на инвеститора и строителя на сградата, защото от това зависи качеството на строителството, което ще получите. За това и не пропускайте първата стъпка, която е една от най-важните – проучването.

Обърнете внимание на материалите, с които е изградена сградата

Друг важен момент да разберете дали новото строителство е качествено е като проучите с какви материали ще бъде изградена сградата. Това става като изискате съответната документация от проектанта или фирмата строител, която включва вида на използваните материали, изолацията, покрива, ВиК системите и т.н. Всичко това се описва предварително и проектът се изпълнява по него. От качеството и издръжливостта на използваните материали в строежа зависи неговата енергийна ефективност и устойчивост за в бъдеще.

Можете да изискате документация за строежа винаги, независимо дали става въпрос за вече готова построена сграда или за имот „на зелено“.

Инвестиционна компания MAIT се придържа към установените високи стандарти в модерното строителство, гарантирайки с това отлично качество, функционалност и сигурност на всяка своя сграда. Ние изграждаме удобни жилищни комплекси на топ локации в град Варна, които са построени с висококачествени материали и утвърдени инженерни решения, отличаващи се със съвременна архитектура, лесна достъпност и комуникативност. Всички те са построени с една цел – да се превърнат във вашия нов и собствен уютен, модерен и сигурен дом, готов да отговори на всеки един от вашите индивидуални критерии и изисквания.

Всички завършени проекти на инвестиционна компания MAIT през годините можете да разгледате тук. Не пропускате да разгледате и актуалните предложения, които са вече в продажба. Те ви очакват тук

Ние ще ви помогнем да откриете мечтаното жилище. Свържете се с нас за консултация още днес.