Кои са най-търсените апартаменти в момента - Майт ЕООД

Кои са най-търсените апартаменти в момента

С непрекъснато изменящите се равнища на инфлацията в последно време голяма част от хората търсят възможности за устойчива инвестиция. За това и над 20% от купувачите на имотния пазар избират да инвестират парите си в покупка на жилище с инвестиционна цел.

25 сеп. 2022

Това е и най-сигурният начин да предпазят спестяванията си от обезценяване. Останалият процент търсещи имоти са млади семейства, които решават да инвестират в покупка на собствен имот за лични цели.

Засиленото търсене на имоти в момента оформя ясна представа кое най-много се предпочита от купувачите и се нарежда сред най-търсеното. Точно това ще бъде и темата на днешната ни статия, в която ни предстои да установим кои са на търсените жилища – с цел инвестиция и за лична употреба.

Кои са най-предпочитаните апартаменти за инвестиция?

Само преди няколко години, интересът към покупката на недвижими имоти с цел инвестиция беше само от големи компании и чужденци. Тенденцията днес е коренно различна, особено в непрекъснато променящата се среда на пазара за недвижими имоти. Точно това провокира все повече хора да инвестират спестяванията си в покупка на имот и да си гарантират сигурна финансова устойчивост за в бъдеще.

Най-търсените апартаменти с цел отдаване под наем, както и за капиталова печалба са насочени в големите областни градове – Варна, Бургас, Пловдив, София. Не случайно започнахме първо от морските градове, тъй като в последно време интересът е насочен най-вече към тях, макар и в момента да се наблюдава известно затишие, според брокерите. Все повече купувачи се насочват към покупката на апартаменти “на зелено”, защото новото строителство предоставя множество безспорни предимства и ползи на всеки инвестиращ в недвижим имот.

Не на последно място е квадратурата, като сред купуващите апартаменти за отдаване под наем най-популярни са двустайните и тристайните апартаменти, разположени в жилищни комплекси с удобна локация и с добра инфраструктура – комуникативност с пътната мрежа и свързаност с градски транспорт.

Точно това са и апартаментите, които са едни от най-търсените под наем в момента в областните градове. За това и те са най-предпочитани с цел инвестиция.

Какъв е интересът към покупката на собствени жилища в момента?

За разлика от много развити страни по света, у нас животът под наем не е толкова предпочитан и макар доста хора да живеят точно така, експерти споделят че все повече млади хора на възраст под 30 години предпочитат да закупят собствено жилище.

Предпочитанията на купувачите, търсещи собствени жилища е насочен отново към апартаментите и основно тези ново строителство, като и тук покупката на имоти „на зелено“ е сред най-често срещаните. За целта те кандидатстват за отпускане на кредити, които вече се отпускат след издаването на Акт 14 – ниво груб строеж.

Наблюдава се и повишаване на изискванията към удобствата на имотите през последните години. Най-предпочитаните апартаменти сред търсещите собствени жилища са тези с отлична локация, в хубав квартал, просторна квадратура, добра гледа и в близост до зеленина. Бумът на строителството през последните години е с цел да отговори на всички тези съвременни изисквания и да осигури модерна и удобна среда на живот за всеки.

Независимо дали търсите имот с цел инвестиция или сте готови за покупка на собствено жилище, инвестиционна компания MAIT е тук за да отговори на индивидуалните ви нужди. Ние строим устойчиви сгради, отговарящи на всички стандарти за качество, които са способни да ви предложат спокойна и сигурна среда за пълноценен живот. Удобната им локация и отлично изградената инфраструктура ги превръщат в идеалната покупка с цел инвестиция. Всички актуални апартаменти в продажба можете да разгледате подробно тук.