Луксозни имоти – Има ли интерес още към тях? - Майт ЕООД

Луксозни имоти – Има ли интерес още към тях?

Пазарът на недвижимите имоти тепърва все още се отръсква от кризата, която причини пандемията през изминалите години.

27 сеп. 2022

Най-сериозно засегнати от нея се оказаха луксозните имоти, тъй като тяхното търсене по правило е ниско, а в последно време тотално замря. Но дали интересът към покупката на луксозен имот е все още актуален?

За луксозни се смятат онези жилища с топ локация в големи областни градове, бляскава фасада, широк и богато озеленен двор, обширна квадратура, множество стаи, пищно обзавеждане, от което не са пестени средства, високи тавани и просторни стаи с големи прозорци. Някъде в близост задължително трябва да присъства я море, я планина. Всички тези критерии определят понятието луксозен имот. И тъй като в последно време за тях се говори сравнително малко е ред в днешната тема да видим как стоят нещата и в тази пазарна ниша.

Луксозни имоти – Има ли такива у нас?

Да, има. Да бъдем напълно точни луксозни имоти винаги е имало и ще продължава да има, въпреки икономическите и финансовите предизвикателства, с които се сблъсква пазарът всяка година. И въпреки, че търсенето им доста намаля по време на кризата, през тази година наблюдаваме как интересът към тях все още е жив и тепърва започва да се пробужда.

Основно пазарът за луксозни имоти е центриран в столицата, както и в района на Морската градина и зелените крайморски покрайнини на град Варна. В столицата най-предпочитани са жилищата, разположени в непосредствена близост до идеалния център, както и тези до планината Витоша.

Противно на схващанията, луксозните имоти не са само обширни къщи. За луксозни жилища се причисляват и големите апартаменти в съвременните жилищни комплекси ново строителство. Най-често те са и от затворен тип. Дали даден имот е луксозен се определя и по качеството на строителството, вътрешното разпределение, локацията, инфраструктурата, наличието на паркомясто, улеснен достъп и т.н.

Интересен факт е, че днес пазарът за луксозни имоти е доста по-изгоден отколкото беше преди години. В последно време се наблюдава изграждането на бутикови сгради, открояващи се с изтънченост и високо качество на строителството, с изпипани до съвършенство детайли. Когато стане въпрос за луксозен имот, обаче за покупка „на зелено“ не може да се говори, тъй като всеки купувач иска да види всички удобства и качества на сградата вече готови. Важно е да разполага и с открито пространство – озеленен двор, най-малко декар.

Кой купува луксозни имоти?

Голяма част от купувачите на луксозни имоти са българи, заявяват експерти в сферата на недвижимите имоти. Често това са собственици на бизнеси и големи компании в страната и в чужбина, като някои от тях купуват жилищата дистанционно чрез своите мениджъри.

По-изгодната цена на първокласните жилища в сравнение с предходни години привлича вниманието на все повече хора с необходимите възможности.

С цел да отговори на всяко търсене, инвестиционна компания MAIT предоставя на своите клиенти първокласни апартаменти в луксозни жилищни комплекси. Всички налични предложения и подробности относно тяхната квадратура, изложение и удобства можете да разгледате тук. Свържете се с нас на посочения телефон, в случай че имате въпроси относно избора на имот. Нашият екип е винаги на ваше разположение за да ви помогне с избора на правилния дом.