Покупка на апартамент с цел отдаване под наем - Майт ЕООД

Покупка на апартамент с цел отдаване под наем

В последно време все повече хора се насочват към покупката на апартамент с цел инвестиция за бъдещо отдаване под наем. Обикновено най-добрият имот за тази цел са малките и средно големи апартаменти, разположени в големите областни градове, защото те са и най-търсени.

02 сеп. 2022

Преди да преминете към търсенето на изгодни предложения във Варна ви съветваме да обърнете по-специално внимание на някои фактори, които могат да повлияят върху цената на жилището и неговото търсене. Ето и кои са те:

Локацията

Местоположението на всяко жилище е много важно условие, тъй като от него се определя моментната цена на имота, както и неговото оскъпяване след години. За това нашият съвет към вас е да не бързате да се насочвате към апартаментите, разположени в крайните квартали, изкушени от ниската им цена. Ако локацията им е лоша, отдалечена или в район с лоша история, никой няма да се реши да ги наеме, а дори и впоследствие да решите да продадете имота, ще бъдете принудени да го пуснете на цена под пазарната.

Преди да се насочите към покупка на апартамент с цел отдаване под наем проучете кои са най-добрите и желани квартали за живеене в съответния град и тогава направете своя избор.

Сградата и общите части също са от значение

Не само локацията е определящ фактор за цената и търсенето. Самата сграда, в която се намира апартаментът също играе важна роля. Неподдържаните и мръсни общи части мигновено ще отблъснат наемателите и купувачите, а вие ще се принудите да подбивате цената на имота, която дори няма да покрие елементарни разходи.

За това и при покупка на апартамент с цел отдаване под наем е добре да инвестирате в ново строителство. Така си гарантирате, че фасадата и всички общи части на жилището ще бъдат изрядни, за разлика от апартаментите разположени в стари сгради, които се нуждаят от сериозен основен ремонт.

Етаж и удобства

Голяма част от хората си търсят жилища, които са с лесен достъп. За това е от значение и етажа, на който ще се намира избраният от вас апартамент. Влияние върху цената имат също и удобствата, като функционален асансьор и наличие на специализиран достъп за трудно подвижни хора.

Покупка на апартамент за отдаване под наем – заслужава ли си инвестицията?

Покупката на апартамент с цел отдаване под наем е почти сигурен начин за пасивен доход в бъдеще, тъй като жилищата са дългосрочен актив, който има тенденцията да увеличава своята стойност в бъдеще. Имайте предвид обаче, че както и при останалите видове инвестиции и тези с имоти няма да ви докарат бърза и незабавна печалба. Много е важно да изберете правилното жилище, тъй като инвестирането в неправилния имот определено ще ви коства време и финанси.

Нашият съвет е да си съставите критерии за търсене, след което да се обърнете към професионалист, с необходимите познания в бранша за недвижими имоти. Инвестиционна компания MAIT вече над 20 години проектира и изгражда модерни сгради, готови да отговорят на съвременните индивидуални нужди на всеки един човек. Свържете се с нас за професионален съвет и експертно насочване към правилната според вашите критерии имотна сделка.