Продажба на апартаменти във Варна - Майт ЕООД

Продажба на апартаменти във Варна

2023 година се очертава да бъде успешен период за сключване на изгодни сделки с недвижими имоти. Още в началото на годината ситуацията на имотния пазар се успокои, което предизвика изравняване между търсене и предлагане, предоставяйки повече възможности за всеки търсещ имот. Прогнозираното покачване на лихвените проценти по кредитите стимулира голяма част от купувачите да предприемат действие на момента преди то да стане факт.

Във Варна ситуацията на пазара е спокойна – споделят експерти. Голяма част от имотите в продажба са в очакване на своите нови собственици, а изборът е по-обширен от всякога и покрива дори и най-взискателните критерии.

Избор на апартамент във Варна – Тенденции

Интересът към покупката на имот в последно време е насочен към домове, отговарящи на съвременните стандарти и предоставящи удобство. Все по-голяма част от купувачите, основно млади семейства, готови за покупка на собствен дом, се насочват към имотите ново строителство и покупката „на зелено“. Те предоставят много повече предимства и в дългосрочен план и са далеч по-изгодни от покупката на имот в сграда старо строителство.

Докато преди време хората бяха водени основно от цената на жилището и неговата квадратура, днес критериите за избор на имот са доста по-обширни. На това мнение са редица инвеститори и агенции за недвижими имоти във Варна. Вече много купувачи се интересуват от локацията на имота, година на строеж, състояние, вътрешно разположение, обзавеждане, наличие на паркомясто (открито или закрито), прилежащи помещения, удобства и други екстри. Проблемът с паркирането във Варна задължи голяма част от строителите предварително да включват изграждане на подземни паркинги към всяка новопостроена жилищна сграда. От една страна това значително улеснява достъпа до нея и служи като основно удобство за купувачите.

Локацията е сред топ приоритетите при избора на апартамент в продажба. Голяма част от хората търсят удобни домове, разположени до детските градини, училищата, работните места, магазините и други ключови дестинации, без да се налага да прекарват прекалено много времето си в пътуване.

Апартаменти ново строителство – Все повече хора избират да инвестират в нови домове

През последните няколко години все повече купувачи видяха неоспоримите предимства, с които разполагат имотите ново строителство. От издръжливост, възможност за по-сигурна инвестиция и капиталова печалба до множеството съвременни удобства, оптимизираното вътрешно пространство и модерната архитектура. Новото строителство е с по-дълъг експлоатационен живот, благодарение на висококачествените материали, с които е изградено, които наред с това предоставят отлична енергийна ефективност и по-ниски разходи за цялостна поддръжка, отопление и охлаждане.

Всичко това доведе до засилен интерес към покупката на апартаменти ново строителство и стимулира строителния бранш в изграждането на повече модерни жилищни комплекси, с добра локация и всички съвременни удобства. Във Варна последните няколко години наблюдаваме усилено изграждане на нови сгради, отличаващи се с иновативна архитектура и комфортни апартаменти. Всички те са разположени в едни от най-предпочитаните квартали за живеене в района – кв. Бриз, Виница, Траката, Кайсиева градина и Сотира са само част от топ локациите, които привличат интереса на купувачите.

Инвестиционна компания МАЙТ предоставя на вашето внимание голямо разнообразие от апартаменти в продажба. Всеки от тях е с функционално вътрешно пространство и е в модерна сграда ново строителство, с удобна локация и включени всички необходими удобства за пълноценен живот и развитие. Нашият екип остава на разположение за да отговори изчерпателно на запитвания и да ви съдейства с избора на подходящ апартамент.