Защо да купим апартамент на морето - Майт ЕООД

Защо да купим апартамент на морето

Само преди няколко години покупката на морски апартаменти беше популярна най-вече сред чужденците.

09 сеп. 2022

В последно време обаче тенденцията коренно се е променила, споделят брокери. По време и след пандемията голяма част от българите видяха чара на имотите по родното Черноморие и интересът към тях се засили неимоверно, измествайки интересите на чужденците за инвестиция в морски имоти.

В последно време с покачващите се цени на лихвите по ипотечните кредити и растящата инфлация, нещата са леко в застой, но експертите виждат множество възможности за пасивни доходи, поради които си заслужава да се насочите към покупка на апартамент във Варна.

Отлични възможности за инвестиция

Покупката на имот на морето често е свързана с лични цели и хората избират да си го използват като втори ваканционен имот. Тази тенденция в последно време бива измествана от покупката на имоти с цел инвестиция, поради отличните възможности предлагани в момента на пазара.

Сред най-популярния избор е покупката на къщи за гости и вили близо до плажната ивица, които биват отдавани свободно под наем през летния сезон и носят на собствениците си доста добри доходи. Покупката на вилен имот обаче далеч не е единствената възможност за инвестиция в морски имот.

От друга страна наблюдаваме известно изравняване на предлагането, спрямо търсенето, което балансира цените на апартаментите във Варна и областта. Това отваря цяла порта с възможности за инвестиции в малки до средно големи апартаменти в Морската столица. Покупката на апартамент с цел отдаване под наем е голяма стъпка, която ако направите по правилния начин е способна да ви донесе стабилни доходи в близко бъдеще.

Ново строителство апартаменти във Варна – В момента са по-изгодни от всякога

Ако търсите апартамент за инвестиция, то определено трябва да помислите за морски имот, защото интересът към тях в момента за наемане е огромен. За сметка на това, купувачите все още са насочили търсенето си към покупки на вилни имоти, което означава че цените на апартаментите ново строителство в момента са в пъти по-изгодни за инвестиции.

Всяка година родното Черноморие и най-вече областните градове като Варна се изпълват с вакантуващи от страната и чужбина. Огромният наплив от туристи означава засилено търсене на имоти под наем за летния сезон, на което имотния пазар често не може да отговори подобаващо. Ето защо покупката на апартамент на морето в момента дава възможности за изгодна и сигурна инвестиция, която ще си върнете само след няколко години, ако решите да го отдавате под наем.

Нашият съвет е да инвестирате в апартаменти ново строителство, тъй като те са най-търсени, предоставят повече сигурност, устойчивост на амортизиране и са добра възможност за капиталова печалба, тъй като цената им в бъдеще със сигурност ще расте.

Инвестиционна компания MAIT предоставя на своите клиенти морски апартаменти с топ локация в град Варна. Нашите актуални имоти в продажба можете да разгледате тук. В случай, че имате въпроси и се нуждаете от съдействие в избора на правилния апартамент, не се колебайте да се свържете с нас на посочения телефон. Екипът на инвестиционна компания MAIT е изцяло ориентиран към индивидуалните нужди на всеки един клиент. Наша мисия е да ви помогнем да откриете идеалния апартамент.