Жилища Варна – топ 14 предложения - Майт ЕООД

Жилища Варна – топ 14 предложения

Покупката на имот е важно решение за всеки, което е тясно обвързано с множество фактори, най-важен от които е имотният пазар. Въпреки непрекъснато променящата се обстановка в момента на пазара за недвижими имоти и наблюдаващото се затишие, експерти очакват всеки момент ситуацията да се промени.

04 май 2023

Още в самото начало на 2023 година прогнозите са, че продавачите на имоти ще са повече от купувачите, а този факт ще засегне цените на жилищата особено на тези разположени в неатрактивни квартали и сгради.

Според брокери, най-активни сред търсещите жилище през настоящата година се очаква да бъдат хората, които желаят да закупят дом като собствено жилище. В момента се наблюдава спад на покупката на имоти с цел инвестиция, като тенденцията е той да се задържи поне за още известно време преди интересът отново да се вдигне.

Жилища Варна – Какво да очакваме?

През настоящите месеци очакваме предлагането на жилища във Варна да се увеличи спрямо предходните месеци – споделят имотни експерти. Това далеч не означава, че очакваме драстично нарастване на броят предлаганите жилища. Наблюденията показват, че това ще се случи постепенно, като интересът ще бъде насочен най-вече към жилищата предлагани директно от строител, както и тези без посредник.

Активността на купувачите и продавачите на имотния пазар основно зависи от фактори, като:

  • Нивата на инфлация;
  • Пазара на труда;
  • Спестяванията;
  • Състоянието на малкия и среден бизнес;
  • Политическата стабилност в страната;

Разбира се, от значение е също и желанието на все повече хора да живеят в жилища ново строителство, които са по-надеждни, хубави и изгодни. Точно и поради тази причина брокери са единодушни, че най-активни сред купувачите през 2023 година ще бъдат хората, които се нуждаят от собствено жилище. Очакванията са това търсене да бъде на върхове и спадове, което ще се отрази на съотношението между продавачи и купувачи на имотния пазар. С това предлагащите имот ще станат повече от търсещите, което ще се отрази на броя реализирани сделки, споделят брокери. Това означава, че всеки който продава жилище в непопулярен район и неподдържана сграда следва да се подготви и да смъкне от цената.

Евтини жилища Варна – Къде и как да ги открием?

Наличието на повече продавачи отколкото купувачи на имотния пазар означава повече конкуренция. Още от края на 2022 наблюдаваме как все повече от купувачите взимат бавно решението си за покупка на имот и сравняват много повече оферти в търсене на най-изгодната според индивидуалните си критерии. На практика това означава повече конкуренти за всеки продаващ имот, за това и очаквано следва да се премине към предоставяне на възможно най-изгодна сделка.

Но не само неатрактивните квартали могат да ви предложат евтини жилища във Варна. Високата конкуренция кара все повече продавачи да оптимизират цената си, така че да продадат имота си за възможно най-кратко време. Това отваря прозорец от възможности за голяма част от търсещите евтини имоти ….

Прочети още за: Евтини жилища Варна

Продажба на жилища във Варна

Имотният пазар все още тепърва се отърсва от щетите, причинени от пандемията и инфлацията. Много експерти и анализатори неуморно не спират да проучват как се развиват нещата, с цел да прогнозират най-правилното и изгодно решение, касаещо собствениците на имоти в продажба, както и тези които търсят жилище.

2023 година обещава да бъде изпълнена с динамика, като се очаква първоначално да започне стабилно и със затишие, което да стимулира сключването на ефективни сделки.

Прочети още за: Продажба на жилища във Варна

Нови жилища Варна

Въпреки множеството изгодни реклами и примамливи оферти за имоти в чужбина, според статистиката цените на жилищата у нас си остават едни от най-евтините. България не е само София и е време да се огледаме, тъй като нови и изгодни жилища има и у нас, стига да знаете как да ги откриете.

Повече по темата ще научите тук: Нови жилища Варна

Жилища Варна ново строителство

Ръстът на продажбите на имоти в Морската столица се очаква да продължи да расте, прогнозират брокери. С напредъкът в строителния бранш и бумът на нови жилища засили неимоверно предлагането и само до броени месеци се очаква то да се удвои. Все повече се търсят сградите ново строителство до ключ, като след тях веднага се нареждат и имотите „на зелено“.

Прочетете повече по темата: Жилища Варна ново строителство

Жилища Варна без посредник

С цел да си спестят редица разходи по комисионни много продавачи и купувачи се насочват именно към сделките без посредник. На практика това означава да продадете или закупите жилище без съдействие от брокерска агенция. От една страна това ви дава възможност да участвате директно в процеса и да си спестите някои разходи, но от друга може да крие и сериозни рискове.

Научете кои са те: Жилища Варна без посредник

Жилища Варна цени

Когато анализираме настоящата ситуация на имотния пазар няма как да не споменем един от най-основните фактори, касаещ всички участници по всяка имотна сделка – цените на имотите. Тяхното сформиране зависи от редица фактори, като основните са моментното състояние на имотния пазар, както и цените на материалите, суровините и доставките, с които е изградена дадена сграда.

Научете повече по въпроса: Жилища Варна цени

Нашите топ 14 предложения

Специално за тези от вас, които са в търсене на собствения дом направихме класация, в която включихме топ 14 предложения на жилища Варна. Всяко едно от тях се откроява с уникален чар и модерен дизайн, изградено така, че да ви предложи всички удобства, необходими за съвременен и пълноценен начин да живот.

Жилищна сграда Sonata

Символ на модерното строителство, сградата се откроява с луксозен чар и предлага множество съвременни удобства. Ателиета, търговски обекти, апартаменти и гаражи на нейна територия са вече в продажба. Вижте повече за Жилищна сграда Sonata.

Жилищна сграда Kantata

Разположена в един от най-комуникативните райони на град Варна, модерната жилищна сграда Kantata се отличава с иновативна архитектура и обединява всички съвременни удобства. Апартаменти и ателиета в нея са все още в продажба. Вижте повече за Жилищна сграда Kantata.

Жилищна сграда Holi

Модерната жилищна сграда е разположена в тиха уличка до самия център на Варна, предоставяйки на своите обитатели тиха и спокойна среда за съвременен градски живот. Ограничен брой апартаменти са все още в продажба. Вижте повече за Жилищна сграда Holi.

Жилищен комплекс Symphony

Луксозен жилищен комплекс Symphony се намира в центъра на кв. Бриз, Варна и предоставя на своите обитатели абсолютно всичко необходимо за спокоен и пълноценен живот в близост до морето и града. Вижте повече за Жилищна сграда Symphony.

Жилищна сграда Batenberg

Чаровна, елегантна и комфортна, Batenberg е модерна жилищна сграда, проектирана така, че да предостави всичко необходимо на съвременния човек, само на метри от топ локациите на Морската столица. Вижте повече за Жилищна сграда Batenberg.

Жилищна сграда Topra Hisar

Модерна архитектура и топли апартаменти са двата основни фактора, които накараха множество млади семейства да изберат Topra Hisar за своя нов модерен дом. Стратегическата ѝ локация до основните точки в региона я превръща в удобен избор за всеки. Вижте повече за Жилищна сграда Topra Hisar.

Жилищна сграда Tsarevets

Tsarevets се откроява със силна идентичност, която няма как да не ви впечатли. Един от най-смелите и успешни проекти на инвестиционна компания MAIT днес вече се е превърнал в дом на множество хора, избрали да се доверят на експертите с дългогодишен опит в бранша. Вижте повече за Жилищна сграда Tsarevets.

Възстановителен център Primorski park

Поредното успешно творение на инвестиционна компания MAIT се издига само на метри от плажната ивица, съчетавайки всички съвременни удобства за пълноценна ваканция едновременно далеч и удобно близо до града. Проектът е създаден с инвестиционна цел. Вижте повече за Възстановителен център Primorski park.

Панорамен комплекс Dream Home

Едно от най-красивите и внушителни решения безспорно е луксозен комплекс Dream Home, който днес вече се е превърнал в реалност. Ще го откриете в кв. Галата, Варна. Вижте повече за Панорамен комплекс Dream Home.

Жилищна сграда Br. Bakston

Съвременното строителство се отличава със своята устойчивост на времето и непрекъснато променящите се тенденции в архитектурата. Символ и гарант за устойчивост е жилищна сграда Br. Bakston, разположена на едноименната улица в центъра на Варна. Вижте повече за Жилищна сграда Br. Bakston.

Жилищна сграда Sv. Irina

Изграждането на съвременни, уютни и комфортни домове е основната мисия на инвестиционна компания MAIT. Поредното доказателство за нашата усърдна работа е съвременна жилищна сграда Sv. Irina, която вече е дом на няколко фамилии. Вижте повече за Жилищна сграда Sv. Irina.

Жилищна сграда Jelezkova

Символ на модерното строителство и иновативните технологии, съсредоточени изцяло в изграждането на комфортни и уютни домове, предоставящи всички съвременни удобства. Вижте повече за Жилищна сграда Jelezkova.

Жилищна сграда Doyran

Стил, съвременност и уникален чар са трите определения, които най-много подхождат на жилищна сграда Doyran – още един успешно завършен проект на инвестиционна компания MAIT, който вече е при своите нови собственици. Вижте повече за Жилищна сграда Doyran.

Жилищна сграда Daliya

Съвременна жилищна сграда Daliya е още едно доказателство за модерния чар на новото строителство. Изградена на стратегическа локация, така че да бъде удобно близо до горещите точки на град Варна и същевременно с това да предложи тишина и спокойствие на своите обитатели. Вижте повече за Жилищна сграда Daliya.

Вече над 20 години инвестиционна компания Майт ЕООД гради проекти, които отговарят на всички съвременни стандарти. С гордост и огромно желание продължаваме да изграждаме домовете на вашите мечти!

Жилища Варна - сграда Daliya Жилища Варна - сграда Daliya Варна Жилища Варна - сграда Jelezkova Жилища Варна - сграда Jelezkova Варна Жилища Варна - сграда Bakston Жилища Варна - сграда Kalitin - цени на жилища Варна Жилища Варна - сграда Kantata Жилища Варна - сграда Kantata - апартаменти ново строителство Жилища Варна - сграда Tsarevets Жилища Варна - сграда Tsarevets - отлична локация