Нови жилища Варна - Майт ЕООД

Нови жилища Варна

Изпълнената с предизвикателства 2020 година стимулира търсенето на нови жилища Варна, като голяма част от купувачите се ориентираха изцяло към покупката на ваканционни имоти – с цел лично използване или инвестиция и тяхното последващо отдаване под наем през летния сезон.

11 май 2023

Според брокери, възходът на този интерес се наблюдава най-вече през последните 2 години, като е насочен главно към морските имоти, както и тези в планината.

Покупка на нов ваканционен имот – заслужава ли си инвестицията?

Редица имотни и финансови експерти са единодушни, че покупката на ваканционен имот с цел неговото отдаване под наем е сигурен начин за пасивен доход. За да си гарантирате печалбата обаче е добре да се съобразите реално с това какво се търси под наем.

Засиленият туристически интерес, бежанската криза и по-ниските цени стимулираха изграждането на нови жилища Варна, разположени по крайбрежието. Тяхното предназначение основно е инвестиционно, а възможностите които предоставят са доста добри – коментират експерти.

Покупка на нови жилища Варна с цел инвестиция – Изгодно решение ли е?

Покупката на имот край морето може да бъде с цел инвестиция или пък за лична употреба. Много хора, живеещи в големите областни градове далеч от крайбрежието избраха да инвестират в покупка на втори имот в крайморските региони. От една страна това им дава възможност да се насладят на по-изгодна лятна почивка, без да се налага да харчат куп разходи за пътуване и престой, а от друга е добра идея за сигурна инвестиция на предварително заделени средства.

Инвестицията в морски имот е и винаги ще бъде сигурен вариант за да предпазите личните си спестявания от непрекъснато променящите се нива на инфлацията. Цените на имотите, особено тези ново строителство си запазват тенденцията да растат. От друга страна пазарът за имоти под наем е в сериозен дефицит на адекватно предлагащи се сделки, което разкрива сигурни възможности за покупка с цел инвестиция и осигуряване на стабилен пасивен доход.

В момента нови жилища Варна се предлагат, както в централните части на града, така и в едни от най-предпочитаните квартали, удобно близо до плажната ивица. Преди да преминете към планирането на покупката е добре да се запознаете със ситуацията на пазара за недвижими имоти в момента.

Сграда Kantata - продажба на жилища