Продажба на жилища във Варна - Майт ЕООД

Продажба на жилища във Варна

Определено 2023 година обещава да бъде изпълнена с множество възможности, както за купувачите, така и за продавачите поради очакваното затишие на имотния пазар.

07 май 2023

Точно това ще подтикне и много хора към дълго планирана покупка на недвижим имот с цел лично ползване. През следващите месеци сериозен ръст на цените на имотите не се очаква. Същото се отнася и за лихвения процент по ипотечните кредити. Всичко това означава повече възможности за всеки, търсещ собствен дом и допълнителен стимул за продажба на жилища във Варна и другите големи областни градове на страната.

Ситуацията на имотния пазар през 2023

През следващите месеци експерти прогнозират известно затишие на пазара за недвижими имоти. Дългоочакваният ръст на пазарните цени на имотите ще се забави и ситуацията ще се запази стабилна поне до първата половина на годината, прогнозират експерти. Много от купувачите се интересуват дали очакваме скоро спад на цените на имотите, но такъв едва ли ще се случи. Единственото спадане на цените по сделките ще бъде провокирано от нарастващата конкуренция поради засиленото предлагане, което ще стимулира много от продавачите да актуализират цените си за да достигнат до потенциални купувачи.

В последно време се наблюдава спад при покупките на имоти с цел инвестиции, за сметка на покупката на собствени жилища. Все повече хора избират да се насочат към важното решение за покупка на личен дом, като според брокери тази тенденция следва да се запази и през следващата година.

Жилища Варна продажба – какво очакваме?

Едновременно се наблюдава ръст в продажбите на старо и ново строителство, като при търсенето второто започва сериозно да надделява. Все повече от хората се насочват към надеждното и сигурно решение, което им предоставят жилищата ново строителство в дългосрочен план. По-голяма инвестиция днес се отплаща в пъти само след няколко години.

Въпреки това, апартаменти в сгради старо строителство все още се нареждат сред масово търсените, най-вече поради сравнително по-изгодната си цена. При тях обаче не бива да пренебрегвате и заделянето на бюджет специално за ремонти, тъй като много от тях се нуждаят от основен такъв.

Още актуална информация относно ситуацията на имотния пазар, засягаща специално жилища Варна през 2023, както и изгодни предложения ще откриете в статията Жилища Варна – топ 14 предложения.

.

Жилища Варна - сграда Kantata Сграда Kantata - продажба на жилища Жилища Варна - сграда Kalitin - цени на жилища Варна Сграда Калитин - Варна апартаменти Сграда Sonata - продажба на жилища ново строителство Сграда Holi - продажба на жилища Варна и областта