Жилища Варна без посредник - Майт ЕООД

Жилища Варна без посредник

Въпреки, че изглежда като примамлива възможност за спестяване на средства, покупко-продажбата на имот без посредник крие своите рискове.

30 май 2023

В следващите редове следва да изтъкнем кои са те и кой е най-добрият начин да се предпазите от тях, ако сте се избрали този вид сделки.

Жилища Варна без посредник – кои са рисковете?

Основният риск, пред който ще се изправите при сделките без посредник е изрядността на документацията. Забавянето със сроковете, неправилно подадената информация и недостатъчно ясните предварителни уговорки между страните могат да създадат проблеми, които да усложнят процеса на покупко-продажбата. За да не се стига до там е желателно да се посъветвате с нотариус или юрист, с познания и опит в този тип сделки.

Забавянето с покупко-продажбата е следващото неудобство при покупката на жилища Варна без посредник. Ваша ще бъде задачата да отсявате кои от купувачите реално се интересуват от имота ви, както и да планирате контакт с тях и да водите преговори и обяснения относно характеристиките на имота. За да се справите добре и с минимални загуби на ценно време е редно предварително да се запознаете с поне базовата ситуация на имотния пазар, както и при затруднения да се консултирате с доверен нотариус.

Трябва да знаете, че имотът не е бързо ликвидна стока и продажбата му не се случва гарантирано бързо и на изгодна цена. При продажбата ще бъде желателно да правите компромиси, ако искате да избегнете излишно забавяне и имотът ви да се задържи прекалено дълго в предлагане, което би отблъснало потенциалните купувачи.

Жилища Варна без посредник, директно от строител

През последните няколко години изгодно за много от купувачите стана да закупуват имотите си директно от строител или инвестиционна компания. От една страна това ви дава възможност да намалите разходите за посредници, тъй като строителите сами си продават имотите, а от друга да откриете мечтания си имот ново строителство на доста по-изгодна цена. Строителните компании имат за цел да си възвърнат колкото се може по-бързо разходите, вложени в изграждането на жилища. За това и те предлагат на своите клиенти преференциални цени, без допълнителни такси и усложнения. Можете да закупите имота “на зелено” или напълно завършен, в зависимост от индивидуалните ви предпочитания.

Въпреки, че и покупката на жилища от строител също крие своите рискове, те могат да бъдат изцяло минимализирани ако изберете да се доверите на предварително проверена компания, с богат опит, множество успешно завършени проекти и хиляди доволни клиенти. Само така ще можете да бъдете напълно спокойни и сигурни, че предварителната уговорка ще бъде спазена на 100% без забавяне и усложнения.

Търсите ли си имот във Варна? Открийте кои са топ предложенията в нашата класация Жилища Варна – топ 14 предложения.

Жилища Варна - сграда Tsarevets - отлична локация Сграда Tsareveаts - Жилища Варна без посредник Сграда Kantata - продажба на жилища Жилища Варна - сграда Kalitin - цени на жилища Варна Сграда Daliya - Жилища Варна без посредник - апартаменти Варна Сграда Jelezkova - Жилища Варна без посредник - апартаменти на изгодни цени Жилища Варна без посредник - Сграда Topra Hisar Сграда Sonata - Жилища Варна без посредник - апартаменти с отлична локация и ниски цени