Жилища Варна ново строителство - Майт ЕООД

Жилища Варна ново строителство

През последните няколко години наблюдаваме сериозен ръст в новото строителство и навсякъде из Варна бяха открити строителни площадки.

17 май 2023

Вече на голяма част от тях се извисяват модерни жилищни сгради и луксозни комплекси, очакващи своите бъдещи собственици. Това даде известен тласък на предлагането, тъй като в последно време все по-силен става интересът на голяма част от купувачите към имоти ново строителство.

Кое е за предпочитане: Жилище „на зелено“ или готово такова

През миналата година пазарът на имоти „на зелено“ доста се промени. Основната причина за това се оказа ръстът на цените на строителните материали, които станаха двойни и отказаха голяма част от предприемачите да продават имотите си преди да ги построят, точно поради нестабилното сформиране на цените. Ситуацията през тази година обаче ще бъде различна, единодушни са имотните експерти.

Търсенето на жилища Варна ново строителство е вече факт и все повече купувачи се ориентират точно към сделките с имоти „на зелено“. Очаква се модерното строителство да продължи да се развива с мащабни темпове, което на своя страна допълнително ще стимулира покупката на имот, както с цел собствено използване, така и с цел инвестиция. Сделките с имоти на зелено претърпяха много предизвикателства, което се отрази на стойността на материалите и доставките им, което постави на тест доверието на много от купувачите.

Дали да заложите на строящо се жилище или на вече готово такова зависи от възможностите на купувачите, както и способността им да чакат – споделят брокери. Покачването на лихвените проценти, за което споменахме в предишната си тема: Евтини жилища Варна ще се отрази най-силно на сделките с имоти „на зелено“. Това ще постави пред предизвикателство сключването на този вид сделки, като се очаква само най-устойчивите инвеститори, добри в ценообразуването да се задържат стабилно на пазара за имоти през 2023 година.

Основното предимство при покупката на жилища Варна ново строителство е, че то предоставя повече възможности за избор пред купувачите, както и по-изгодната възвръщаемост на инвестицията поради ниската енергийна ефективност и липсата на амортизация през годините.

Важно е да припомним, че изборът между жилище в етап на строеж и готово такова не винаги е налице, тъй като едното ще може да се използва чак след години, докато другото веднага. От друга страна сделките „на зелено“ носят и своите рискове, като основният е сградата да не бъде завършена в предварително уречения срок, а пазарната цена да се завиши. Въпреки тези факти, новото строителство отново ще бъде сред най-търсените през идните месеци, но ви съветваме да се насочите към доверени строители и инвеститори, отнасящи се коректно към своите клиенти през годините.

Прочетете повече за жилища Варна и ситуацията на имотния пазар в момента.

Сграда Sonata - продажба на жилища ново строителство Жилища Варна - сграда Tsarevets - отлична локация Сграда Kantata - продажба на жилища Сграда Калитин - Варна апартаменти Жилища Варна - сграда Jelezkova Варна Жилища Варна ново строителство - изгодни цени на апартаменти