Жилища Варна цени - Майт ЕООД

Жилища Варна цени

Цените на имотите в момента са една от най-вълнуващите теми, засягаща продавачи, купувачи и посредници.

13 май 2023

През последните няколко месеца много от нас бяхме притаили дъх в очакване на прогнозирания ръст на цените на имотните сделки. Днес отново имаме налице все още незадоволено търсене, въпреки наличието на по-голямото предлагане.

В следващите редове ни предстои да обсъдим една от най-коментираните в последно време теми и да запълним неяснотите с актуална информация относно цените на имотите.

Цени жилища Варна – Какво да очакваме?

Според експерти, през следващите месеци търсенето на имоти отново ще се задържи високо. И въпреки, че пазарът за недвижими имоти тепърва се отърсва от негативите, причинени от кризата с Ковид-19, белезите си остават още налице. Въпреки този факт, според статистиката през третото тримесечие на 2022 година се наблюдава ръст с 39,96% на имотните сделки в сравнение със същото тримесечие от 2019 година преди кризата.

От това следва да признаем, че пандемията, въпреки нанесените щети, се отрази стимулиращо към купувачите, които засилиха своя интерес към покупката на недвижими имоти. Много от хората разбраха, че една от най-сигурните инвестиции в момента е тази в недвижим имот. Това е добър начин да защитите спестяванията си от непрекъснато нарастващите нива на инфлацията, отразяващи се на актуалните цени на жилища Варна.

Брокери са на единодушното мнение, че през идните месеци сериозен ръст на цените на имотите не се очаква. Противно на прогнозите на редица анализатори и купувачи се очаква то да се забави. Това не означава, че промяна в цените няма да има, предупреждават брокери. Просто тя ще бъде с много по-нисък темп от очакваното и в сравнение с нивата на инфлацията.

Инфлацията и цените на имотите – Как ще се отрази това на пазара?

Тенденцията показва, че цените на имотите се стремят да догонят нивата на инфлацията и макар изравняване скоро да не се очаква, това е и един от основните фактори, който ще окаже най-голямо влияние върху пазарните цени на жилища Варна.

Това изправя пред взимането на важни решения, както продавачите, така и купувачите. От една страна ръстът на цените ще започне да раздвоява много от хората, планирали покупка на имот, но същевременно с това собствениците на имоти в продажба ще трябва да се съобразят с конкуренцията и все по-честите изисквания за отстъпки от цената, както и дали те могат да бъдат разумно направени спрямо моментната ситуация.

Покупко-продажбата на имот е важно решение, засягащо множество фактори които е желателно добре да проучите преди да се насочите към осъществяването на сделка. Повече по въпроса, както и как да намерите най-изгодното за вас предложение ще научите в статията Жилища Варна – топ 14 предложения.

.

Жилища Варна ново строителство - Сграда Batenberg - Цени на жилища Варна Жилища Варна ново строителство - цени - Сграда Tsarevets - отлична локация Сграда Kantata цени на жилища - Жилища Варна ново строителство Жилища Варна - сграда Kalitin - цени на жилища Варна